2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

USB printing

Buvo toks grybas:
Konica Minolta PagePro 1100
Turėjom labai seną kompiuterį (windows 2000 Pentium II) ir turėjom seną spausdintuvą Konica Minolta PagePro1100.

Tai kol kas buvo viskas gerai. Bet tada Gavom naujų kompiuterių :S (2010 metų duomenimis jie buvo nauji) Celeron Dual Core ~2Ghz ~1GB Ram.

Tai šitie kompiuteriai buvo su Windows XP

Kompiuterių privalumas: Jie buvo nauji;

Trūkumas: neturėjo LPT jungties;


Taigi teko rinktis tarp USB to LPT kabelio perėjimo ir tarp LPT plokštės; Žinoma, pasirinkome pigesnį variantą arba kitaip tariant (kas tuo metu buvo)  - USB perėjimą į LPT.
USB to LPT adapter

 Taigi. Kadangi seniena spausdintuvas, tai XP tvarkyklių (drivers) negausi. Atsiait tinka nuo Windows 2000 arba jau integruota su pačiais XP (bundled).

Taigi, pajungus kompiuterį USB printing device suranda be problemų, tačiau spausdintuvas pažymėtas klaustuku(Device Manager) nors ir atpažino jo modelį.

Diegiau(Install) gal 10 skirtingų (ar tų pačių) tvarkyklių(drivers), tačiau kaip nesamonės taip nesamonės.

Googlinau - šnipštas.



Nuėjus device manager spausdintuvo(printer) location : on USB printing support;
Taigi darome šiuos veiksmus:

Sprendimas(Solution):

Start-> Control Panel-> Printers and Faxes -> Add new printer -> Local printer -> Uncheck automatically detect Plug and Play devices (or smth) -> Use this port (USB001) -> Locate your printer manufacter (Buvo ir Minolta ir Konica, todėl peržiūrėkit visą sąrašą) -> Select printer -> next,next,next -> Išmetus pranešimą, kad nesuderinamas su Windows XP -> spausti vis tiek tęsti (Continue anyway)
Ten kažką susiinstaliuoja, tada gali paprašyti nurodyti vietą į tam tikrą failą -> nurodot vietą į Windows 2000 draiverių vietą(galite parsisiųsti iš: http://www.minolta-qms.com/support/current_printers/pwpro_1100_sup.htm#GB) arba kartais rasite (C:/Windows/Temp/).

Na ir viskas. Kad neerzintų, dar galit uždrausti (disable) device manager'yje klaustuku pažymėtą tvarkyklę (driver) Other devices->KonicaMinoltaPagePro1100.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą